CoolPolitika.hu

Oroszország követi az amerikai példát

2009  //  Sze  //  19  //  MTI

Oroszország követi az amerikai példátOroszország lemond arról, hogy Iszkander rakétákat telepítsen Kalinyingrádba, cserébe azért, hogy Washington feladta a közép-európai rakétavédelmi rendszer telepítésének tervét - jelentette pénteken katonadiplomáciai forrásra hivatkozva az Interfax orosz hírügynökség.

A neve elhallgatását kérő nyilatkozó szerint "befagyasztják" az amerikai rakétapajzs tervére adott orosz válaszlépések végrehajtását, "sőt az is lehet, hogy teljesen lemondanak" erről. Dmitrij Medvegyev orosz elnök tavaly novemberben jelentette be, hogy Oroszország fontolóra veszi rövid hatótávolságú Iszkander rakéták telepítését a Lengyelország és Litvánia közé ékelt orosz enklávéba, ha amerikai rakéták jelennek meg határai közelében.

 

Az Iszkander típusú rakéták Kalinyingrád területéről elérhetnék az amerikaiak tervezett lengyelországi rakétaindító állásait. Az Egyesült Államok a rakétavédelmi rendszer részeként tíz elfogórakétát telepített volna lengyel területen, és egy radarállomást Csehországban.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés