CoolPolitika.hu

Oroszország ellenlépéseket tesz

2012  //  Ápr  //  18  //  MTI

Oroszország ellenlépéseket teszOroszország katonai-műszaki ellenlépéseket tesz, ha nem sikerül megállapodást kötni az Egyesült Államok által tervezett rakétaelhárító rendszerről - jelentette ki keddi sajtóértekezletén Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

A diplomata szerint a helyzet nem a legjobban alakul, mindeddig nem született megállapodás sem az Egyesült Államokkal, sem a NATO-val. "Ha nem lesz ilyen megállapodás, akkor minden jel szerint sajnos eljön az a pillanat, amikor konkrét katonai-műszaki intézkedéseket kell tennünk a közös amerikai-NATO-rendszer ellen, ahogy arról Dmitrij Medvegyev elnök is beszélt december 22-én" - idézte a news.rambler hírportál Rjabkovot.

 

Az ITAR-TASZSZ szerint a külügyi vezető azt is kijelentette, hogy bár a rakétavédelmi rendszer központi kérdése az orosz-amerikai kapcsolatoknak, nem egyenlő azok egészével, és nem kell, hogy más területeken gátja legyen az együttműködésnek.

www.news.rambler.ru/13598450/

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés