CoolPolitika.hu

Örömlányok üléseznek Párizsban

2009  //  Már  //  23  //  COOLPOLITIKA

Örömlányok üléseznek PárizsbanPárizsban az örömlányok kongresszusa zajlik a héten. Céljuk annak a törvénynek az eltöröltetése, amely tiltja az utcai prostitúciót.

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a női és férfi prostituáltak által szervezett kongresszus, melynek témája idén a „Jog és prostitúció, harc az AIDS ellen”. Szeretnék eltöröltetni az érvényben lévő törvényt, legálissá tenni az egyik legősibb mesterséget, ellenben azokkal a szervezetekkel, akik szerint a prostitúció az emberek kizsákmányolása, ezért el kell törölni.

 

A kongresszus szerint a legalizálás védelmet jelentene a örömlányok számára, erről a kongresszus egyik szervezője, Miguel-Ange Garzo pszichiáter és pszichológus nyilatkozott. - Szeretnénk, ha saját maguk nyilatkozhatnának, hallathatnák a hangjukat, mert legtöbbször szervezetek beszélnek a nevükben. Akik a kongresszuson részt vesznek mind vagy utcalányok, aki ezt a szakmát választották, vagy színészek, akik az AIDS elleni kampányban részt vesznek. Célunk az utcai prostitúciót legálissá tenni, szeretnénk egy olyan független szakszervezetet létrehozni, amely biztosítja a politikai jogokat számukra.

Garzo  szerint a  2003-as törvény legfőbb hibája, hogy : -  Ellehetetlenítette a prostituáltak helyzetét. Türelmi zónákba kényszerítette őket, legtöbbször fák között rejtőzködve bujkálnak a rendőrök elől, ott fogadják az ügyfeleiket is. Így sokkal sebezhetőbbek, gyakran megfenyegetik őket. 2003 óta emelkedett a nemi betegségek száma is, főleg a szifiliszé.

 

Arra a kérdésre, hogy nem tartanak attól, hogy így a még jobban ki lesznek zsákmányolva a következőt válaszolta: - Azért küzdünk, hogy a szabadon végezhessék a munkájukat. Franciaországban egyetlen törvény sem tiltja a prostitúciót mint foglalkozást. Az igaz, hogy sokan szeretnének más munkát, de a többség nagyon jól megél ebből a foglalkozásból. Az önként vállalt prostitúció nem kizsákmányolás, nem erőszak. Gyakran előfordul, hogy egész életükön keresztül tisztességesen fizetik az adókat,de nem kapnak nyugdíjat. Ezért szeretnék, ha a törvény elismerné, és a társadalom elfogadná őket.

(CoolPolitika)  

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés