CoolPolitika.hu

Óriás gazdaságélénkítő csomag

2010  //  Okt  //  27  //  MTI

Óriás gazdaságélénkítő csomagJapánban újabb gazdaságélénkítő csomagot fogadott el a kormány kedden, az idei költségvetést módosító javaslat közel 6 ezer milliárd jent irányoz elő a belső fogyasztás növelésére.

A Kan Naoto vezette kisebbségi kormány forintban számolva több mint 12 ezer milliárdos csomagjához a törvényhozás támogatása is szükséges. A világ harmadik legnagyobb gazdaságát munkahelyteremtő programokkal, a kis- és középvállalkozások támogatásával, az infrastruktúra és a szociális ellátórendszer fejlesztésével élénkítené a kormány. A júniusban hivatalba lépett kabinet már a második csomagot állította össze az exportlehetőségeket szűkítően erős jennel, a deflációval és a világgazdasági válság hatásaival sújtott gazdaság gyorsítása céljából. A hétfőn megjelent adatok szerint az exportorientált japán gazdaság kivitele tovább lassult szeptemberben, a legkisebb mértékben nőtt az idén, a jen pedig hétfőn újabb 15 éves rekordra erősödött a dollárral szemben.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés