CoolPolitika.hu

Okosabbak a hetvenévesek

2010  //  Nov  //  01  //  COOLPOLITIKA

Okosabbak a hetvenévesekEgy svéd felmérés szerint, amely már harminc éve a hetvenéves korosztály kutatásával foglalkozik egy új, eddig nem látott tendenciát tapasztalt. A második világháború idején születettek intelligensebbek.

A H 70 nevű kutatóprogram célja az volt, hogy a különböző korokban élők intelligenciáját mérték, agyi funkcióikat tesztelték, ezáltal jó képet kaptak a memóriáról, az agy terhelhetőségéről a hetvenes éveikben járó nőknél és férfiaknál. 1970-ben került sor az első tesztre, melynek során több ezer ember képességeit mérték fel, majd 2000-ben újabb felmérésre került sor. A kapott adatokat kielemezve a kutatók arra jutottak, hogy korunk idős korosztálya intelligensebb, jobban teljesítettek a teszteken.

 

És hogy mi lehet ennek fejlődésnek a magyarázata? A tudósok azzal magyarázzák a jelenséget, hogy az 1940-es években született emberek embrionálisan és csecsemőkorukban is jobb ellátást, több figyelmet kaptak, mint az 1900-as évek derekán születettek, jobb minőségű ételeket fogyasztottak életük során, magasabb színvonalú oktatásban részesültek, nagyobb figyelmet fordítottak a kardiovaszkuláris betegségek, például a magas vérnyomás megelőzésére, magyarázta Simona Sacuiuci, a göteborgi-i egyetem doktora.
(CoolPolitika)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés