CoolPolitika.hu

Ökokolostorba költöznek az apácák

2008  //  Dec  //  06  //  coolpolitika

Ökokolostorba költöznek az apácákÚj korszerű, napelemekkel is felszerelt kolostorba költöznek át egy brit apácarend tagjai. A benedek-rendi apácák jelenleg a Stanbrook Apátságban laknak Worcestershire-ben, egy régi, viktoriánus épületben, amelynek fenntartási költségeit már nem tudják fedezni.

Az új kolostor a North York Moors nemzeti parkban épült, az épület tetején a napsugárzást elektromos energiává átalakító napelemek vannak, emellett esővízgyűjtő berendezéssel is ellátták - írta a The Daily Telegraph című lap. Az apácarend tagjai örömmel fogadták a költözést. Mint elmondták, eddigi kolostoruk körül a város egyre zajosabbá vált, az új környezet sokkal jobban megfelel a lelki élet gyakorlásának. A megújuló energiaforrások használatával pedig egyszerre védik a környezetet és spórolnak a fenntartási költségeken, ami szintén megfelel az életvitelükre vonatkozó szigorú vallási előírásoknak. 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés