CoolPolitika.hu

Obamáékról nevezik el a kenyai gyerekeket

2008  //  Nov  //  10  //  coolpolitika

Obamáékról nevezik el a kenyai gyerekeketAz amerikai elnökválasztás után tömegével keresztelik Baracknak és Michellenek újszülött gyermekeiket a kenyai nők. Az ország nyugati részén lévő Kisumu város kórházában például, rögtön a választás másnapján született kisbabák több mint fele kapta az Obama házaspár valamelyikének nevét.

Kisumu nincs messze attól a falutól, ahol Barack Obama édesapja született és felnőtt - írta a Korreszpondent hírügynökség. A környéken hősként ünneplik az újonnan megválasztott amerikai elnököt. A választás másnapján 15 gyermek látta meg a napvilágot a kisumui kórházban, közülük öt fiúnak adták a Barack és három kislánynak a Michelle keresztnevet.

- Már jóval korábban elhatároztam, hogy így nevezem el a gyermekeimet. Ha nem Obama nyert volna, akkor sem döntöttem volna másképp - mondta Pamela Adhiambo, aki egy ikerpárnak adott életet, Baracknak és Michelle-nek. A kenyai asszony meghívta az új amerikai elnököt és feleségét, hogy látogassák meg, és nézzék meg az ikreket.

A kenyai szülők elismerték: főként azért választották a Barack vagy a Michelle nevet, mert abban reménykednek, hogy gyermekük ezáltal sokra viszi.

Pamela Adhiambo is elmondta, szeretné, ha ikrei szorgalmas munkával olyan magasra jutnának, mint az amerikai elnöki pár. 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés