CoolPolitika.hu

Obama az interneten tartott fogadóórát

2010  //  Feb  //  03  //  MTI

Obama az interneten tartott fogadóórátA YouTube videómegosztó portálon 40 percen át válaszolt az internetezők által feltett több mint 11 ezerből a legjobbaknak megszavazott kérdésekre Barack Obama amerikai elnök, aki választási kampánya után is nagy hangsúlyt fektet a világhálóra.

A kérdések a foglalkoztatástól kezdve a gazdaságon, az egészségügyi ellátáson és az energiaügyön át özönlöttek a portálra, de sokan a környezettel, illetve az oktatással kapcsolatban is kérdeztek, mint ahogy a pénzügyi és kormányzati reformról is. A legjobb kérdéseket tartalmazó videóüzeneteket Steve Grove, a Google internetes óriás tulajdonában lévő videómegosztó oldal politikával és hírekkel foglalkozó részlegének feje, Steve Grove mutatta meg az elnöknek. A legnépszerűbb kérdések egyike - a támogatók hatékony mobilizálásának köszönhetően - a marihuána legalizálásáról szóló volt.

 

A világhálón zajló "fogadóóra" végeztével Barack Obama reményét fejezte ki, hogy a jövőben rendszeres időközönként megismételheti az interjút, mivel így megismerheti az emberek "nagyszerű elgondolásait". Kampánya alatt az elnök a politikában még soha nem tapasztalt erővel támaszkodott az internetre, a szervezés, a kampánytámogatás felhajtása, valamint a kapcsolattartás céljából. Hivatalba lépése után sem tűnt el a világhálóról, a Fehér Háznak saját csatornája van a YouTube-on, és jelen van a Facebook, a MySpace, valamint a Twitter közösségi portálokon, csakúgy mint a Flickr képmegosztó oldalon.

(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés