CoolPolitika.hu

Nyolc év börtön emberölésért

2012  //  Ápr  //  18  //  MTI

Nyolc év börtön emberölésértNyolc év szabadságvesztésre ítéltek kedden egy brit tizenévest, aki a tavaly nyári londoni zavargások idején megölt egy idős embert.

Tavaly augusztus elején évtizedek óta példátlan, gyújtogatásokkal és fosztogatásokkal kísért zavargássorozat söpört végig a legnagyobb brit városokon, köztük Londonon, ahol a náci Németország által Angliára zúdított hét évtizeddel ezelőtti bombazápor óta nem volt egyszerre annyi tűzvész, mint az összecsapások éjszakáin. A zavargások előzménye egy máig nem teljesen tisztázott körülmények között történt incidens volt, amelynek során rendőrök igazoltatás közben agyonlőttek egy fegyvertelen férfit.

 

A londoni zavargások egyik éjszakáján a 17 éves Darrell Desuze ököllel arcon ütötte a 68 éves Richard Mannington Bowest, aki elesett, és beverte fejét a járdaszegélybe. Bowes, aki éppen egy tüzet akart eloltani London nyugati Ealing városrészében, nem sokkal később belehalt sérüléseibe. Desuze elismerte bűnösségét.    Néhány napon belül ez a második súlyos börtönbüntetés a tavalyi londoni zavargások ügyében. A múlt héten a 34 éves Gordon Thompsont gyújtogatásért és fosztogatásért 11 és fél év szabadságvesztésre ítélték. Thompson a brit főváros egyik legrégebbi családi vállalkozását, a dél-londoni Croydonban 144 éve működő Reeves bútoráruházat fosztotta ki és gyújtotta fel. A mai napig az alapító család tulajdonában lévő vállalkozás áruháza porig égett, de a tulajdonosok azóta a közelben új áruházat nyitottak.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés