CoolPolitika.hu

Nyolc centes bérházat a kormányzónak

2010  //  Máj  //  21  //  MTI

Nyolc centes bérházat a kormányzónakÚj otthonnal lepte meg a texasi kormányzót a legnagyobb amerikai szakszervezeti szövetség: egy mobilházzal, mert megelégelte, hogy a tisztségviselő rengeteg közpénzt herdál el lakhelyére.

Rick Perry 600 ezer dollárt - bő 100 millió forintot - költött az utóbbi két évben a házra, amely ráadásul csupán ideiglenes lakhelyként szolgál számára. Ezen felül havi 10 ezer dollárjába kerül Texas államnak az ingatlan bérleti díja. Az AFL-CIO szövetség texasi részlegének elege lett mindebből, és alternatívaként megvett, majd pedig felajánlott a kormányzónak egy könnyűszerkezetes, költöztethető házat, amelyhez ugyan nem tartozik úszómedence, viszont szép zöld - mondták a szakszervezet  képviselői a ház szerdai bemutatóján. Az épület legnagyobb előnye, hogy évente potom 1 dollárba kerülne az adófizetőknek, mivel ennyiért adja bérbe a szakszervezet.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés