CoolPolitika.hu

Nyaralókat kellett kimenteni a tűzvészből

2009  //  Júl  //  28  //  MTI

Nyaralókat kellett kimenteni a tűzvészbőlCsaknem hetven nyaralót kellet kimenekíteniük a görög tűzoltóknak és mentőegységeknek a Jón-tengeren található Zákinthosz szigetről, ahol az erdőtűz csapdába zárta a tengerparton pihenőket.

A görög tengerhajózási minisztérium vasárnapi közlése szerint a parti őrség három hajója 20 embert - főként nőket és gyermekeket - vitt a veszélyes partszakaszról egy nagyobb hajóra. Eközben 30 tűzoltó kilenc gépjárművel csaknem három órán át dolgozott azért, hogy utat vágjanak a többieknek az égő területen keresztül, s így ők visszajuthattak gépkocsijaikhoz. A hatóságok közlése szerint nem sérült meg senki, noha nagyon sűrű volt a füst a körzetben.

 

Az erődtűz váratlanul lobbant fel Zákinthoszon, oka egyelőre nem ismeretes. Az elmúlt héten összesen 320 erdőtűz lobbant fel Görögországban, de egyik sem okozott sérüléseket, illetve lakóépületekben sem esett kár.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés