CoolPolitika.hu

Nudista földművelés az esőért

2009  //  Júl  //  25  //  MTI

Nudista földművelés az esőértPucér lányok szántanak az esőért India keleti részén.

A lakosság az aszály miatti végső elkeseredésében próbálkozik a csapadékcsalogatásnak ezzel a módszerével, amely egyébként ősi. Csakis hajadonok hajtják igába fejüket a mezőkön, és apjuk kérésére. A nudista földművelés célja az istenek rábírása arra, hogy érkeztessék meg végre a monszunesőt. A népi logika szerint az időjárásisteneket annyira zavarba ejtik a pucér és szántó lányok, hogy bőséges esőt adnak.

 

A szántás Bihar államban folyik ruhátlanul. A lányok napszállta után vallási éneket dalolnak. A szántásba be-besegítenek nekik idősebb falubeli asszonyok is, ami igencsak elkél, mivel nehéz az ekét vonszolni. India más részein más módszerrel próbálkoznak: békapárokat házasítanak össze ünnepélyesen, de az sem járt eddig nagyobb esőeredménnyel, mint a szántás. Utóbbi addig folyik, amíg nem esik.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés