CoolPolitika.hu

Nicolas Sarkozy hivatalos látogatása a francia nő ügyében

2009  //  Már  //  08  //  Coolpolitika

Nicolas Sarkozy hivatalos látogatása a francia nő ügyébenA vasárnap kezdődő hivatalos mexikói látogatásán a francia elnök annak a fiatal nőnek az áthelyezését kéri egy francia börtönbe, akit 60 évre ítéltek el Mexikóban.

Igazságszolgáltatás és diplomácia. Ehhez adjuk hozzá egy 34 éves, francia nő elszántságát, aki a szabadságáért harcol, kimerülten, immár 3 év börtön után. Mexikóban tartóztatták le barátja birtokán, 2005-ben, és bár egyre több jel az ártatlanságát bizonyítja, még mindig fogva tartják. A családja, az ügyvédje és több mint 150 francia országgyűlési képviselő is támogatja.Nicolas Sarkozy, aki vasárnap kezdi meg hivatalos látogatását Mexikóban, a héten fogadta az Élysée-palotában Bernard Cassez-t és Franck Bertont, Florence Cassez apját és ügyvédjét. A lányt szeretnék átszállíttatni egy francia büntetés-végrehajtási intézetbe - erről döntöttek a találkozó végén. Ezt egy 1983-ban Mexikó és az Európai Tanács között kötött megállapítás lehetővé teszi. Ehhez azonban az szükséges, hogy a mexikói bíróság által kimondott ítélet végleges legyen. A bíróság ebben az esetben átírná a 60 évre szóló mexikói ítéletet a francia jog szerint, 20 év emberrablásért járó börtönbüntetésre. Nem ez az első alkalom Franciaországban, hogy büntetésének átalakításával foglalkoznak, 2005 óta újra és újra előkerül az ügye.Florence Cassez tagadja, hogy bármilyen tudomása is lett volna barátja bűncselekményeiről, elutasítja az emberrablás vádját. Egészen hétfőig abban reménykedett, hogy ártatlannak nyilvánítják, de bűnszervezetben, előre megfontolt szándékkal elkövetett emberrablás vádjával 96 év börtönbüntetésre ítélték. A fellebbezés benyújtásakor újra bűnösnek találták, de a büntetését 60 évre csökkentették. A Legfelsőbb Bírósághoz még fellebbezhetnek, de ez esetben egy egyéves csúszásra kell számítaniuk.-3 éve mindig azt mondogatom, hogy végig küzdeni fogok, és hogy ki fogok jutni ebből az országból, de nem fogják ejteni a vádakat. Ezen a héten minden reményem szertefoszlott, de mindezen már csak nevetek….. Ki kell, hogy vigyenek innen.-mondta az ügyvédjének a fiatal nő a börtönben.


-Kétségbeesett és meggyöngült- mondta Alain Fouché, egyike annak a 168 képviselőnek, akik aláírtak egy petíciót a kiszabadításáért. Mivel a Franciaországba átszállítatás minden fellebbezés jogát elvenné tőle, ezért az egyetlen lehetséges megoldás az elnöki kegyelem lenne számára. -Sarkozy képes meggyőzni az elnököt.- mondta Jean-Luc Romero, aki már többször is meglátogatta Florence-ot a börtönben. Ennek ellenére a mexikói kormányfő még nem tűzte napirendre Florence ügyét.

(Coolpolitika)

 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés