CoolPolitika.hu

Népszavazást uniós ügyekben

2012  //  Feb  //  07  //  MTI

Népszavazást uniós ügyekbenNépszavazást javasol uniós ügyekben, köztük az uniós szerződéseket és az eurót érintő kérdésekben a német alkotmánybíróság elnökhelyettese, akinek javaslatát kormánypárti és ellenzéki politikusok egyaránt üdvözölték.

Ferdinand Kirchhof szerint a közvetlen demokrácia eszközeinek gyakoribb alkalmazására van szükség, mert az Európai Unió (EU) eltávolodott a lakosságtól. Minél inkább mélyül az integráció, annál fontosabb a polgárok közvetlen részvétele, különben "elenyészik az európai eszme és vele az EU elfogadottsága is" - véli a német szövetségi alkotmánybíróság elnökhelyettese. Kirchhof javaslatát a legtöbb párt üdvözölte. A szociáldemokraták még tovább is mennének, a legnagyobb ellenzéki erő szerint demokratikus deficit jellemzi az uniós döntéshozatalt, ezt pedig egy új jogintézmény, az úgynevezett európai polgári kezdeményezés révén kellene csökkenteni - számolt be hétfőn a Die Welt című lap.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés