CoolPolitika.hu

Nemzetközi jelet kapott az indiai rúpia is

2010  //  Júl  //  17  //  MTI

Nemzetközi jelet kapott az indiai rúpia isAz amerikai dollár, a brit font, a japán jen, valamint az euró után nemzetközi jelet kapott az indiai rúpia is.

Az újdelhi kormány csütörtökön hagyta jóvá a jelet, amelyet több mint háromezer jelentkező munkájából választottak ki. A pályamunkák között a nemzeti bank helyettes kormányzója, valamint művészek és tervezők is válogattak. Az indiai fizetőeszköz nemzetközi jele a hindi nyelv dévanágari egyik írásjelének, valamint a latin R betűnek a keveréke. A jel magában rejti és tükrözi India kultúráját és világképét - fogalmazott közleményében a kormány.

 

A rúpia szimbóluma jellegzetes képet és identitást ad a fizetőeszköznek, és könnyebb lesz megkülönböztetni azon országok - így Nepál, Srí Lanka és Indonézia - valutájától, ahol szintén rúpiának hívják a valutát. A rúpia nemzetközi jelét egy posztgraduális tanulmányokat végző hallgató rajzolta, az öt végső jelöltből kiválasztott nyertes 5 ezer dollárnak megfelelő jutalmat kapott.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés