CoolPolitika.hu

Nemi egyenjogúság a biztosítási díjaknál

2011  //  Dec  //  08  //  MTI

Nemi egyenjogúság a biztosítási díjaknálA biztosítási díjak nemi alapú meghatározását engedő jogi kiskapu bezárását méltatta a téma egyik európai parlamenti jelentéstevője, Gurmai Zita (MSZP) egy ezzel kapcsolatos brüsszeli sajtóbeszélgetésen, szerdán.

A CEA európai biztosítási és viszontbiztosítási szövetség rendezte eseménnyel kapcsolatban a magyar képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: az Európai Bíróság márciusban kimondta, hogy a biztosítási díjak és kifizetések meghatározásánál 2012. december 21-től nem lehet figyelembe venni a szerződő nemét. Erre eddig - felülvizsgálati mechanizmusok beépítésével, de időbeli korlát nélkül - lehetőséget adott az az európai uniós irányelv, amely a nők és férfiak közötti egyenlő bánásmód elvének a szolgáltatásnyújtás során való érvényesítéséről szól.

    Ítéletével a bíróság ezt a kiskaput zárta be - emelte ki Gurmai Zita.
    A közlemény szerint hangoztatta azt is: "Az ítélet kétségkívül jelentős hatással lesz a biztosítások árazásra is, ezért EP-képviselőként elsődleges feladatomnak a polgárok, azaz a biztosítók ügyfeleinek védelmét tartom. Fontos megkülönböztetnünk a megalapozott különbségtételt és a diszkriminációt, ugyanakkor az indokolatlan áremeléseket el kell kerülni."
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés