CoolPolitika.hu

Németek polémiája Görögországgal

2010  //  Már  //  06  //  MTI

Németek polémiája GörögországgalA német bulvársajtó zászlóshajója pénteken is folytatta a polémiát Görögországgal, a balkáni állam súlyos adósságválságát és a görög kormányfő aznapi berlini látogatását használva fel a hellének kioktatására.

A Bild, amelyet naponta mintegy 12 millióan olvasnak, Jeórjiosz Papandreunak címzett nyílt levelében leszögezte: "barátok akarunk maradni a görögökkel. Ezért is kaptak tőlünk 50 milliárd eurót az Európai Unióba történt belépés óta. Ám a barátság azt is feltételezi, hogy a felek igazat mondjanak egymásnak." A lap fakszimilében bélyeget is mellékel a levélhez arra az esetre, ha a görög kormányfő válaszolni akarna.

 

A Springer-konszern bulvárlapja kioktató hangon közli a címzettel, miben különbözik Németország Görögországtól. -Minálunk senkinek sem kell több ezer euró kenőpénzt fizetnie azért, hogy kórházi ágyhoz jusson. A mi országunknak is jelentős adósságai vannak, ám mi törlesztjük azokat, mivel korán kelünk, és egész nap dolgozunk.

 

Hasonló hangnemben utasította el a bajor kormánypárt főtitkára, hogy a német szövetségi kormány pénzügyi segítséget nyújtson Athénnak. Alexander Dobrindt a Bild hasábjain kijelentette: szó sem lehet német adópénzek Görögországba irányításáról. -Jó dolog, hogy Papandreu Berlinbe látogat. Az adósságait azonban vigye csak haza - így a CSU-politikus.

 

Német parlamenti képviselők azon fölvetésére reagálva, hogy Athén néhány lakatlan görög sziget eladásával tehetne szert pénzre, egy németországi görög "ellenjavaslattal" élt pénteken. A Bild online kiadásában megszólaltatott Achilles Lykos, a berlini görög közösség elnöke "baromságnak" minősítette a javaslatot. Egyúttal kontrázott is, mondván: a német államnak is több milliárdos adósságai vannak. Ebből kifolyólag Berlin is eladhatná Bajorországot a cseheknek, hogy törlessze adósságait.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés