CoolPolitika.hu

Német fegyverekkel harcoltak Kadhafi csapatai

2011  //  Sze  //  07  //  MTI

Német fegyverekkel harcoltak Kadhafi csapataiA bukott líbiai rezsim csapatait a többi között azok a NATO-tagállamok - köztük Franciaország és Nagy-Britannia - fegyverezték fel, amelyek vezetői most ünnepeltetik magukat a Kadhafi megbuktatásában játszott szerepükért - írta a Süddeutsche Zeitung.

A napilap tudósítása szerint a felkelők a rezsim fegyverraktáraiból német kézi fegyvereket is zsákmányoltak, mégpedig a Heckler és Koch cég G36 típusú gépfegyvereit. Kadhafi hadseregének birtokában a többi között francia, brit és osztrák fegyverek is voltak. Az újság részletesen beszámolt a Tripoliban még 2010 novemberében tartott, nagyszabású nemzetközi fegyvervásárról, amelyen több mint 100 - többségében nyugat-európai - fegyvergyártó cég képviseltette magát.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés