CoolPolitika.hu

Nem segít a Vöröskereszt Gázában

2009  //  Jan  //  09  //  coolpolitika

Nem segít a Vöröskereszt GázábanEltalálták a Vöröskereszt egyik autóját, ezért a szervezet ideiglenesen beszüntette tevékenységét Gáza városában - közölte pénteken a szervezet egyik szóvivője. A lövést feltehetően az izraeli hadsereg adta le.

Egy gyógyszersegély-szállítmány 13 járműből álló konvojának első teherautóját érte a támadás, melyet valószínűleg az izraeli hadsereg hajtott végre. Egy emberünk megsebesült - nyilatkozta Sophie Bonefield az AFP francia hírügynökségnek. A szóvivő szerint a lövés az izraeli hadseregtől érkezett.

Az ENSZ korábban azzal vádolta az izraeli katonákat, hogy azok néhány övezetbe nem engedik be a Vöröskereszt munkatársait a sebesült palesztinokhoz.

Előzőleg, csütörtökön az ENSZ Gázában dolgozó legfőbb szervezete, az UNRWA függesztette fel munkáját a harcoktól sújtott területen, miután az övezet északi részén izraeli tankok megsemmisítették egy humanitárius szállítmány egyik teherautóját, megölve annak vezetőjét.

Az Amnesty International újfent arra kéri Izraelt, a Hamászt és más palesztin fegyveres csapatokat, hogy ne támadjanak civilekre, és ne sértsék meg a nemzetközi humanitárius jogot. 

 

(gzt.ru, lenta.ru)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés