CoolPolitika.hu

Nem nyugszanak a kalózok: újabb túszokat ejtettek

2008  //  Sze  //  18  //  coolpolitika

Nem nyugszanak a kalózok: újabb túszokat ejtettekEzúttal egy görög tartályhajót hajót kerítettek hatalmukba a szomáliai kalózok, fedélzetén 25 fős legénységgel - közölte csütörtökön a Nemzetközi Tengerhajózási Iroda (IMB). Ez már a 13. hajó, amely az utóbbi két hónapban a tengeri útonállók fogságába került a hírhedt szomáliai felségvizeken.

Kalózok fogságába került egy görög teherhajó Szomália partjainál. A Kenyába tartó hajót a kora reggeli órákban támadták meg fegyveres tengeri rablók a szomáliai főváros, Mogadishu partjai közelében - mondta Noel Choong, az IMB szóvivője.

A mostani incidens arról tanúskodik, hogy a tengeri rablók kiterjesztették vadászterületüket Szomália északi, ádeni-öbölbeli partvidékétől a keleti partokig - jegyezte meg a szóvivő. Hozzátette: a térségben járőröző nemzetközi hadiflottát értesítették a kalóztámadásról, és ismét felszólították a kereskedelmi hajókat, hogy maradjanak távol a szomáliai partoktól.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés