CoolPolitika.hu

Nem fér el az államadósság a számológép kijelzőjén

2009  //  Sze  //  06  //  MTI

Nem fér el az államadósság a számológép kijelzőjénAkkora már az Egyesült Államok államadóssága, hogy nem fér el a hagyományos zsebszámológépek kijelzőjén, ezért egy coloradói férfi elkezdett gyártatni és forgalmazni egy nagyobb kalkulátort.

Az újdonság 16 számjegyet képes megjeleníteni. Ennyivel már "fillérekre" látható az USA adóssága, amely 11,8 billió dollár, pontosabban 11.792.918.170.836 dollár és 43 cent volt szeptember elején.    Matt Miles - ő a megnagyobbított kalkulátor atyja - azt akarja elérni, hogy az emberek jobban elgondolkodjanak, milyen hatalmas összeggel tartozik hazájuk.

 

Azt nem fedte fel, hogy mennyi pénzt ruházott be az új számológépbe, csak annyit mondott, hogy az összeg elfér egy hagyományos kalkulátoron. A Big Red - Nagy Adósság - nevű zsebszámológép árához elég 4 karakter: 12 dollár 99 centbe kerül - 2100 forintba.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés