CoolPolitika.hu

Nem tudott leszállni Putyin gépe

2010  //  Aug  //  24  //  MTI

Nem tudott leszállni Putyin gépeA rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott leszállni a Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnököt szállító repülőgép hétfőn kora reggel a távol-keleti Norilszkban, ezért Hatanga repülőterére irányították át.

Norilszk a Krasznojarszki területen, a Jenyiszej folyó és a Tajmir-félsziget között, az örök fagy birodalmában van. Szibériában a legészakibb, a százezer lakosnál nagyobb települések között is a világon a legészakibb város, és egyben a Föld egyik legszennyezettebb települése.

 

Putyin programja nem változott, csak későbbre halasztották. A kormányfő egyebek mellett felkeresi a Nornikkel fémipari konszern egyik üzemét. A Nornikkel a világ legnagyobb nikkel- és palládium-előállítója. Nikkelből a világ termelésének mintegy ötödét, palládiumból közel a felét adja, de a legnagyobbak között van a platina- és a réztermelésben is, továbbá számos egyéb ritka és nemesfémet állít elő. Fő tulajdonosai az újra állami támogatásért kilincselő Oleg Gyeripaszka és Vlagyimir Potanyin oligarchák.

 

A kormányfő ezután megkoszorúzza a politikai elnyomatás áldozatainak emlékművét, ugyanis Norilszk volt a Gulag-táborok egyik központja, és környékén mintegy 18 ezer ember vesztette életét a harmincas években.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés