CoolPolitika.hu

Nem kételkedik férje ártatlanságában

2011  //  Jún  //  30  //  MTI

Nem kételkedik férje ártatlanságábanÖt nappal Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatójának szexuális bűncselekmény gyanúja miatti letartóztatását követően a felesége egy francia újságíróhoz írt e-mailjében "nem kételkedett a lényeget illetően, de nagyon nyugtalannak" nevezte magát.

Anne Sinclair május 19-i keltezésű üzenetét kedden hozta nyilvánosságra Michel Taubmann, akinek tollából a héten jelenik meg a volt IMF-vezér francia nyelvű életrajza. A Dominique Strauss-Kahn valódi regénye című kötetben a teljes levél olvasható lesz, amely eddig az első személyes jellegű megnyilvánulás Anne Sinclair részéről férje New York-i letartóztatását illetően. -Elképesztett, hogy mennyire vakon hisz és megingathatatlan a férje ártatlanságában - jelentette ki az életrajz szerzője.

 

Május 19-én Dominique Strauss-Kahnt az északkelet-manhattani Rikers-szigeti börtönben tartották fogva, miután öt nappal korábban őrizetbe vették a New York-i repülőtéren azzal a gyanúval, hogy a manhattani Sofitel szállóban erőszakoskodott az egyik szobalánnyal. Az IMF-vezér ekkor még arra várt, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezzék. -A lényeget illetően semmi kétség. De azért nagyon nyugtalan (vagyok) - írta ekkor Anne Sinclair a francia újságírónak. Majd így folytatta: -Dominique jó ember, becsületes és egyenes. Soha nem hittem még benne ennyire. A kapcsolatunk szilárdsága bármilyen megpróbáltatást kiáll. Ebből a tragédiából együtt fogunk kijönni, méltósággal, egyenes derékkal, kéz a kézben.

 

Strauss-Kahn letartóztatását követően Anne Sinclair, aki televíziós múltja miatt a férjénél is ismertebb személyiség  Franciaországban, egy rövid közleményt adott ki, amelyben leszögezte, hogy "egy másodpercig sem hitte el a férje ellen felhozott vádakat", és az üggyel kapcsolatban mindenkit "tisztességre és visszafogottságra" szólított fel. Azóta férje minden tárgyalásán jelen volt, s június 6-án pedig, amikor a házi őrizetben védekező Strauss-Kahn ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott szexuális bűncselekmény, nemi erőszak kísérlete és törvénytelen fogva tartás vádjában, a házaspár kéz a kézben érkezett a New York-i bíróságra. Az életrajzban egyébként a szerző említést tesz a volt IMF-vezér lánytestvérének reakciójáról is, aki május 15-én állítólag azt mondta, hogy "biztos abban, hogy (Strauss-Kahn) nem képes erőszakot elkövetni egy nő ellen".

 

-Dominique szelíd ember, pont olyan, mint a testvére, Marco - mondta az újságírónak Valérie Strauss-Kahn. Hozzátette: A családomban minden férfi szelíd ... Dominique is kedves, nagyvonalú, sokkal érzékenyebb, mint sokan hiszik. Nem tudom, mi történt New Yorkban, de azt elmondhatom, hogy a neveltetésünk értékrendje teljes ellentétben áll minden fizikai erőszakkal. Sem a testvéreimet, sem engem soha nem pofoztak meg, vagy fenekeltek el a szüleink. Soha nem láttam, hogy Dominique kezet emelt volna bárkire is. A volt IMF-vezérnek legközelebb július 18-án kell megjelennie a New York-i bíróságon.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés