CoolPolitika.hu

Nem értik a tévénézők a szereplők szavát

2012  //  Jan  //  30  //  MTI

Nem értik a tévénézők a szereplők szavátÉrtetlenül ülnek jó páran a brit BBC új filmje előtt: nem értik a szereplők szavát.

Brit tévénézőkről van szó, akiknek anyanyelvén beszélnek a film hősei, többek közt Eddie Redmayne, aki A katedrális című sorozat egyik főszerelője volt. Most Sebastian Faulks Birdsong (Madárdal) című, I. világháborús témájú bestseller regényének tévéadaptációjában játssza az egyik főszerepet oldalán Clemence Poésyvel, aki Harry Potter filmekben szerepelt. "A 80 százalékát nem értem annak, amit a pár motyog! Alig mozgatják a szájukat!" - dohogott a BBC-nek írt panaszlevelében egy néző.  "A fülem rossz, vagy Eddie Redmayne nyeli el a szavakat? Artikuláljon!" - így egy másik.

 

Egy harmadik néző lelkesen dicsérte a sorozatot, de még ő is megjegyezte, hogy nem ért minden szót a párbeszédekből. A film kétrészes, az első epizódra több mint 6 millió brit néző volt kíváncsi - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. A könyv 1993-ban jelent meg.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés