CoolPolitika.hu

Nehézséget okoz a tökéletes anya ideálja

2010  //  Nov  //  29  //  MTI

Nehézséget okoz a tökéletes anya ideáljaTökéletes és mégis teljesen laza: ez az anyakép sok német nőnek okoz nehézséget egy felmérés szerint.

Bár ötből négy nő szeretne lazán állni a "gyerektémához", ötből csupán két nő érzi úgy, hogy meg is valósítja ezt az ideát. Az eredményre egy reprezentatív pszichológiai tanulmány jutott. A kölni Rheingold Intézet ezer, 20 és 40 év közötti nőt kérdezett meg, akik között anyák és gyermekvállalás előtt álló, illetve gyermekre egyáltalán nem vágyó nők szerepeltek. Az adatokat a héten mutatták be Berlinben. A kutatás szerint a nők úgy érzik, nagy nyomás van rajtuk, és túlságosan is eltávolodtak a saját maguk által megálmodott ideális képtől. A veszteségektől való félelem jellemzi őket, ugyanakkor a szerető szuperanyuka és az öntudatos, szakmailag sikeres nő szerepe közt ingadoznak.

 

A gyermek pedig sok anya számára nemcsak a boldogság forrása, hanem "költségtényező" is. Az anyák többsége szerint több gyermekgondozási támogatásra és több lehetőségre van szükség, amelyek biztosítanák a kisgyermekesek visszatérését a munkaerőpiacra. A vizsgálat során a nőket nem kérdezték az apák szerepéről.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés