CoolPolitika.hu

Ne menj férjhez muzulmánhoz!

2009  //  Jan  //  15  //  coolpolitika

Ne menj férjhez muzulmánhoz! Semmi jóra nem vezet a muzulmánokkal való házasság - figyelmeztette a katolikus nőket José Policarpo, portugál bíboros, aki szerint ezek a kapcsolatok sokszor akkora kellemetlenségekhez vezethetnek, hogy azt még maga Allah sem tudja mivel végződnek.

Azt a tanácsot adnám a fiatal portugál nőknek: legyenek óvatosak kapcsolataikban, és kétszer is gondolják meg, hogy feleségül mennek-e egy muzulmánhoz - jelentette ki a BBC szerint José Policarpo. 


A katolikus egyház nem helyesli, ha katolikusok kötnek házasságot muzulmánokkal, és a lisszaboni kardinális most ezt szóvá is tette. - Úgy tudom, ha egy fiatal keresztény nő Európából férjhez megy egy addig gáláns úriemberként viselkedő muzulmán fiatalemberhez, a férfi saját országának határát átlépve rögtön úgy kezd bánni újdonsült arájával, mintha az egy muzulmán nő lenne. Elég ha csak ezt elképzelik - hangsúlyozta.

Kijelentéseinek részleteit szerdán több portugál televízió is bemutatta. A mintegy 40 ezer Portugáliában élő muzulmán képviselői már jelezték: sértésnek vették José Policarpo szavait. Szerintük a bíboros megalázta a közösségüket, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy megfelelően működjön a párbeszéd a különböző vallások között.

Maga a bíboros a párbeszédről úgy véli: dialógust csupán azokkal lehet folytatni, akik akarják is ezt. - Példának okáért elmondanám: a mi, Portugáliában élő muzulmánjainkkal ezt nagyon nehéz megoldani, mert számukra csak az ő hitük az egyetlen igazi - szögezte le.


 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés