CoolPolitika.hu

Naponta 42 késes rablás brit földön

2012  //  Jan  //  22  //  MTI

Naponta 42 késes rablás brit földönNaponta átlagosan 42 késsel elkövetett rablást él meg a brit lakosság, erőszakos bűnesetből pedig tavaly összesen 2,2 millió volt a szigetországban.

A brit belügyminisztérium adatai szerint 2011-ben 15 ezer 300 embert raboltak ki késsel fenyegetve, 10 százalékkal többet, mint tavalyelőtt. A növekedést elsősorban az okostelefonok terjedésével magyarázzák, a készülékek ugyanis a rablók legkedveltebb zsákmányai. Az Angliában és Walesben elkövetett késes rablások fele Londonban történt. Bűncselekményből - az erőszakmentes lopásokat és betörések is beleszámítva - 3,9 milliót jegyzett fel a rendőrség, az előző  esztendőben 3,5 milliót. Az emelkedés egy évtized óta a legnagyobb. Ugyanakkor egy széles körű - 47 ezer főre kiterjedt - felmérés szerint a nem jelentett esetekkel 9,7 millió lehet a tavalyi összes brit bűntett.

 

A minisztérium felfedte azt is, hogy az utóbbi évtizedben a büntetése letöltésével szabadult gyilkosok közül 35 újra ölt embert. Gyilkosságból összesen 636 történt egy év alatt, 28-cal több, mint az előző esztendőben. Kétszázharminckét embert késsel vagy más éles eszközzel öltek meg, 60-nal lőfegyver végzett. Az áldozatok kétharmada férfi - adta hírül a The Sun című brit lap.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés