CoolPolitika.hu

Nano a világ legolcsóbb autója

2009  //  Már  //  22  //  MTI

Nano a világ legolcsóbb autójaHivatalosan is megkezdődött Indiában a világ legolcsóbb autójának, a Nanonak az értékesítése. A Tata autóipari csoport által gyártott kis autó módosított változata várhatóan 2011-től lesz kapható Európában.

A tavaly januárban bemutatott autó árát akkor 100 ezer rúpiában adták meg -ez hozzávetőleg 1500 euró, valamivel több, mint 400 ezer forint- adók, és egyéb illetékek nélkül. Kereskedők most arról számoltak be, hogy az autó 120 ezer rúpiába fog kerülni.   

 

A Tata Nano nagyjából a hajdani Trabanthoz hasonló  méretű és tömegű, négyszemélyes kisautó, amelyet nem szereltek fel semmiféle extra-tartozékkal. A négyüléses, négyajtós kocsi 33 lóerős, 623 köbcentis kéthengeres motorral rendelkezik, és 100 kilométereként 5 liter benzint fogyaszt, 3,1 méter hosszú, 1,5 méter széles és 1,6 méter magas. 

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés