CoolPolitika.hu

Nagyszabású razzia Szerbiában

2011  //  Nov  //  23  //  MTI

Nagyszabású razzia SzerbiábanÖsszesen 17, embercsempészettel gyanúsított személyt vettek őrizetbe kedden Szerbiában annak az akciónak a keretében amelyet a szervezett bűnözés elleni rendőri egység (SBPOK) indított az ügyészséggel karöltve.

Az akció kedden hajnalban kezdődött és olyan bűnözők csuklóján kattant a bilincs, akik már hosszú ideje illegális bevándorlók Szerbiába csempészésével foglalkoztak, illetve ezeket a többnyire Afganisztánból, Líbiából, Pakisztánból, Szomáliából, Tunéziából és Szudánból származó embereket Szerbián keresztül Nyugat-Európába jutatták ki. Rács mögött van az embercsempész hálózat vezetője is. Az SBPOK közlése szerint csupán júliustól napjainkig több száz illegális bevándorlót juttattak át a magyar határon is.

 

A szerb rendőrség a magyar és az osztrák rendőrséggel, továbbá a szabadkai, sabáci, belgrádi és pancsevói körzeti rendőri szervekkel együttműködve kezdte meg a hálózat felgöngyölítését. Milorad Veljovic, a szerb rendőrség igazgatója sajtónyilatkozatában elmondta, hogy a letartoztatásokra Szabadkán, Kanizsán, Moholon, Belgrádban, Pancsevón és Loznicán került sor. Az őrizetbe vetteknél házkutatásokat is tartottak melynek során kábítószert, fegyvereket és pénzt foglalt le a rendőrség. Ivica Dacic szerb belügyminiszter kivételesen fontos eseménynek nevezte az embercsempészek elleni nagyszabású hajtóvadászatot, tekintettel arra, hogy Brüsszelnek december elején döntenie kell arról: megadja-e a tagjelölti státuszt Szerbiának, vagy sem. A kérdés mérlegelésénél fontos szempont lesz az is, hogy Szerbia milyen eredményeket tud felmutatni a szervezett bűnözés elleni küzdelemben.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés