CoolPolitika.hu

Nagyszabású hadgyakorlat kezdődött

2011  //  Máj  //  17  //  MTI

Nagyszabású hadgyakorlat kezdődöttDél-Korea egyik parányi szigetének novemberi észak-koreai lövetése óta legnagyobb szabású hadműveletét kezdte meg hétfőn - közölték katonai vezetők.

Az egész héten át tartó hadgyakorlaton több ezer katona, köztük 2 ezer tengerészgyalogos vesz részt az ország délkeleti részén lévő Phohang kikötőváros környékén - közölte a védelmi minisztérium. Bevetnek több tucatnyi vadászgépet és tengeralattjáró-elhárító csatagépet, 15 hadihajót és 21 partra szálló páncélost - mondta el egy minisztériumi szóvivő.

 

Tavaly novemberben az észak-koreai tüzérség ágyúzta a Sárga-tengeren lévő part menti Jonpjong szigetét. A támadásban két katona és két civil meghalt. A múlt esztendő márciusában egy másik incidens is fokozta a két Korea között amúgy is feszült légkört. Szöul azt állítja, hogy 2010 márciusa végén egy észak-koreai tengeralattjáróról kilőtt torpedó süllyesztette el egyik korvettjét, 46 tengerész halálát okozva. Phenjan ezt tagadja.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés