CoolPolitika.hu

Nagy siker a nebrai csillagkorong

2009  //  Dec  //  21  //  MTI

Nagy siker a nebrai csillagkorongÖsszesen kilencvenezer látogató volt kíváncsi a Nebra mellett talált csillagkorongra az idén Németországban.

A 3600 éves bronzkorong a világ legrégebbi lelete, amely az eget ábrázolja. A kétkilós, 32 centiméter átmérőjű, csaknem teljesen kerek korongon több helyen aranybevonat található, amelyeken a régészek hajót, továbbá holdat, napot és csillagokat vélnek felfedezni. A korong Közép-Németországban készült - erre utalnak a Harz-hegységben korábban előkerült leletek.

 

A lelőhely közelében kialakított Arche Nebra nevű múzeumot elsősorban iskolás csoportok látogatják. Az intézmény nagyon elégedett a látogatók számával - mondta el Bettina Pfaff, a múzeum vezetője.  A csillagkorongot 1999-ben illegális ásatások során hozták felszínre.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés