CoolPolitika.hu

Nagy-Britannia lesz a legnépesebb Európában

2010  //  Aug  //  03  //  MTI

Nagy-Britannia lesz a legnépesebb EurópábanAz évszázad közepére Nagy-Britannia lesz Európa legnépesebb országa.

Hivatalos becslések szerint a britek Németországot és Franciaországot is lehagyva tudhatják majd magukénak az Európa legnépesebb országa címet 2050-re. A szigetország lakossága a mostani 62,2 millióról 77 milliósra duzzadhat akkorra. Franciaország és Németország egyaránt a népesség erőteljes fogyatkozására számíthat, az előbbi 70 millió, az utóbbi 71,5 millió fős lehet az előrejelzések szerint.

 

A becsléseket a Population Reference Bureau amerikai intézet készítette, amely világszerte ellátja a kormányokat hasonló kutatásokkal. A szakértők szerint Nagy-Britanniában az elkövetkező negyven évben az összes többi európai országénál gyorsabb lesz a népességnövekedés üteme. Brit jelentések tavaly arról számoltak be, hogy a szigetországban 1973 óta soha nem született annyi gyerek, mint 2009-ben. Az amerikai előrejelzés alapján Európa lakossága az alacsony születési ráta miatt 2050-re 720 milliósra zsugorodik, a világ népessége viszont 3 milliárddal 9,49 milliárd főre bővül.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés