CoolPolitika.hu

Nagy a hibaarány a költségvetés teljesítésében

2010  //  Nov  //  10  //  MTI

Nagy a hibaarány a költségvetés teljesítésébenMég mindig jelentős a hibaarány az európai uniós költségvetés legnagyobb fejezeteinek végrehajtásakor, a második legnagyobb tétel, a kohéziós támogatások esetében például tavaly meghaladta a 35,5 milliárdos kiadások 5 százalékát - derül ki az Európai Számvevőszék kedden ismertetett éves jelentéséből.

Vítor Caldeira elnök ugyanakkor a jelentést Brüsszelben ismertetve azt is elmondta, hogy "a hibaarány a kohéziós kiadások területén jóval alacsonyabb volt, mint az előző években", és "a költségvetés egészére nézve is csökkent". A számvevőszék azt is megállapította, hogy a költségvetésről szóló uniós beszámoló "megbízható és valós képet ad" az EU pénzügyi helyzetéről, illetve a gazdasági események eredményeiről.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés