CoolPolitika.hu

Nacionalista tüntetés Moszkvában

2009  //  Már  //  01  //  MTI

Nacionalista tüntetés MoszkvábanNagygyűlést tartottak több nacionalista szervezet képviselői vasárnap Moszkvában, ám amikor az engedélyezett gyűlés részvevői felvonulásra akartak indulni, számos embert előállítottak a rendőrök.

A megmozduláson azokról a deszantosokról emlékeztek meg, akik Csecsenföldön vesztették életüket egy ütközetben 2000-ben. Alekszandr Belov,  a Mozgalom az Illegális Bevándorlás Ellen (DPNI) vezetője beszédében többek között javasolta, hogy Jurij Budanov ezredest nevezzék ki Csencsenföld elnökének. Budanov a háborúban bizonyítottan megerőszakolt, majd megölt egy 18 éves csecsen lányt.

 

Amikor januárban mindössze kilenc évi börtön után idő előtt feltételesen szabadlábra helyezték, Csecsenföldön tiltakozások voltak. A vasárnapi gyűlésen DPNI, a Szláv Szövetség és számos más nacionalista szervezet vett részt. A megmozdulás szervezői az újságíróknak panaszkodtak a moszkvai hatóságokra, amelyektől engedélyt kell kérni minden hasonló esemény helyszínére, időpontjára, meneteket kizárólag csak az egyik rakparton engedélyez, és meghatározza, hányan vehetnek részt egy-egy rendezvényen.

 

Minden ilyen megmozdulást nagy létszámú rendőr és belügyi kommandós erő őriz, s az engedélyezettől való legcsekélyebb eltérés esetén is intézkednek. A nagygyűlés részvevői némi huzavona után  megkoszorúzták az elesett deszantosok szobrát, amely a gyűlés engedélyezett helyszínétől alig 300 méterre áll.    Az előállítottakat a rendezvény befejezte után elengedték. 

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés