CoolPolitika.hu

Náci pártrövidítést tartalmazó rendszámot osztottak

2010  //  Nov  //  05  //  MTI

Náci pártrövidítést tartalmazó rendszámot osztottakEgy nemzetiszocialista párt nevének rövidítését tartalmazó rendszámokat osztottak ki tévedésből Hollandiában.

Egy számítógépes hiba miatt mintegy száz autó kapta az NSB (Nationaal-Socialistische Beweging in Nederland) betűsort tartalmazó rendszámot - közölte a közlekedési hivatal szóvivője. Az NSB a második világháború idején a nácikkal kollaboráló fasiszta párt nevének rövidítése volt.

 

Egy autótulajdonos emelt panaszt, amikor megkapta az azonosító táblákról szóló iratokat. A hibát hamar felfedezték, az autókra nem kerültek fel a rendszámok. Tavaly hozták Hollandiában a rendeletet, amelynek értelmében tilos politikai betűszavakat helyezni a rendszámtáblákra.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés