CoolPolitika.hu

Munkáspártból Zöld pártba

2009  //  Aug  //  26  //  COOLPOLITIKA

Munkáspártból Zöld pártbaÚgy tűnik, hogy semmi sem állíthatja meg Marina Silva egykori brazil minisztert. Sem az egészsége, sem az, hogy jövőre indul a választásokon, immár egy kisebb párttal, a Zöld Párttal.

Marina Silva a Munkáspárt alapító politikusa volt, 30 évig tevékenykedett a pártnál. Bár hivatalosan még nem jelentette be a váltást, de a hír már mindenhová eljutott a brazil sajtóban. Egy nyílt levélben tudatta, hogy azért hagyja el korábbi pártját, mert nem fordítottak figyelmet a környezetvédelemre. Hasonló okokból hagyta ott Luiz Inacio Lula da Silva kormányát is, melynek környezetvédelmi minisztere volt.

 

Marina Silva a Zöld Párt segítségével szeretné elérni céljait, hogy csökkenjen a génmódosított növények telepítése és az ipari parkok létrehozása, amelyek mind az amazóniai esőerdő kiirtásához vezetnek. A politikusnő már eddig is sokat tett a környezetvédelemért, munkáját számos nemzetközi díjjal is elismerték. Ezért is nagy veszteség a Munkáspárt számára Silva kilépése.

 

-A Munkáspárt most krízisben van- hallható egyre többet a sajtóban. Azonban az államfő meg van győződve arról, hogy Marina Silva kilépése a pártból nem okoz komolyabb problémákat. A párton belül korábban is éles ellentét volt Silva és Dilma Rousseff fejlesztésekért felelős miniszter között, mert Rousseff hajlandó volt feláldozni a környezet épségét azért, hogy Brazília felzárkózzon a világ vezető országaihoz.
(CoolPolitika)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés