CoolPolitika.hu

Munkahelyi megfigyelő rendszer

2012  //  Feb  //  02  //  MTI

Munkahelyi megfigyelő rendszerHeves ellenkezést váltott ki Norvégiában egy munkahelyi mosdószünet-figyelő rendszer, amely a mellékhelyiségekben naponta 8 percnél többet időző beosztottakról riasztást küld főnökeiknek.

A regulát a DNB biztosító vezette be telefonos hívásközpontjában. A 8 perces napi kvótaszigort az alkalmazottak érdekképviseleti szervei a emberi jogok megsértésének bélyegezték és elfogadhatatlannak mondják. A vállalat közölte, hogy az újítással nem méricskélni akarják, hogy egyes dolgozók mennyi időt töltenek a mellékhelyiségekben, hanem a betelefonáló ügyfelek maradéktalan kiszolgálását biztosítani. A cég ugyanakkor hozzátette, hogy felülvizsgálja új politikáját.

 

Norvégiában nem ez az első ilyen munkahelyi harc. Korábban egy másik vállalat toalettnaplót vezetett be, amelybe pontosan vezetniük kellett az alkalmazottaknak mellékhelyiségi dolgaik időhosszát. Egy harmadik cég elektronikus vécékulcskártyával látta el dolgozóit, hogy pontosan nyomon követhesse a kieső munkaidőt - emlékeztetett a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés