CoolPolitika.hu

Moszkvában a legdrágább a luxus

2008  //  Okt  //  20  //  coolpolitika

Moszkvában a legdrágább a luxusAz orosz fővárosban a legdrágábbak a luxuscikkek. Erre a következtetésre jutott a Forbes magazin a világ nyolc, pénzügyi központjának számító városát összehasonlítva.

Az újság egy úgynevezett prémium osztályú lista alapján rangsorolta a városokat. Ezek között szerepelnek olyan luxustermékek, mint például a fekete kaviár, a Rolls-Royce, a Rolex karóra, a Steinway zongora, valamint egy sor nagynevű divatcég ruhái, továbbá a legjobb szállodák.

A vizsgálat azt az eredményt hozta, hogy luxuscikkek tekintetében Párizs a legolcsóbb város. Meglepő módon, még a fekete kaviárért is kevesebbet kell áldozni a francia fővárosban, mint Moszkvában.

A luxuscikkek kedvező árát tekintve, Los Angeles került a második helyre, ugyanis a Ritz Carlton hotelben mindössze 1095 dollárba kerül naponta egy főnek a szállás. Tokió lett a harmadik, de csak azért, mert a Dom Perignon pezsgő ott viszonylag drága.

  Negyedik helyezést ért el Dubai, ahol 863 dollárért már megszállhatunk egy luxusszállodában.

New York az ötödik lett a listán, mert itt szinte minden luxustermék Európából származik, ezért a dollár-euró átváltás és a vámok miatt nem túl kedvezőek az árak. Hatodik Hongkong, szintén az importáruk miatt.

A listán London került a hetedik, vagyis az utolsó előtti helyre, elsősorban a Rolls Roysok borsos ára és a magas adók miatt.

A legutolsó hely a listán Moszkváé lett, ahol szinte minden luxustermék a legdrágább. Egy csésze kávé például egy elit étteremben 10 dollárnál kezdődik. Drágák a szállodák is: például a moszkvai Ritz Carltonban egy szoba ötezer dollárba kerül, míg egy hasonló kategóriájú londoni hotelben csaknem a feléből, 2,75 ezer dollárból kijön egy éjszaka. Mindazonáltal a Forbes megjegyzi, hogy az orosz fővárosban jóval több milliárdos él, mint a másik hét említett városban. 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés