CoolPolitika.hu

Mormon templom épül

2011  //  Okt  //  03  //  MTI

Mormon templom épülTemplomot emel magának Rómában az olaszországi mormonok közössége. Az olasz főváros szolidaritási hozzájárulást vár az Egyesült Államokban alapított egyháztól.

Eddig egy garázsban imádkoztak a vallásukat Rómában gyakorló mormonok. Hamarosan saját templomuk lesz: a tervek szerint két éven belül elkészül az olasz fővárosban megkezdett mormon templom. Európában ez lesz a tizenegyedik, Itáliában az első az itt élő huszonötezer mormon számára. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza elnevezésű egyházat az Egyesült Államokban 1830-ban Joseph Smith alapította, ma az egész világon tizennégy millió hivőt számlál. A mormonok római temploma az olasz fővárost övező körgyűrűn kívül, Settebagniban épül, az itt található kereskedelmi központok közelében. Hatvan hektárnyi területen áll a templom, melyet vendégház, könyvtár és információs központ egészít majd ki angolparkkal és olajfaültetvénnyel.

 

A mormon egyház Olaszországban nem számít történelmi egyháznak, az olasz állam sem ismeri el, így nem részesül állami támogatásban sem. Az olasz mormonokat vezető Massimo De Feo azonban a Róma városával kialakított együttműködést hangsúlyozta a sajtónak, a főpolgármesteri hivatal pedig azt emelte ki, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben az olasz főváros a mormonok szolidaritására is számít, ami a Rómában felmerülő szociális gondok orvoslását illeti. A Rómában épülő templom a mormonok építkezési hagyományát követi. Templomtornya azonban a római tradíció szerint nem lesz magasabb a Szent Péter bazilika kupolájánál.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés