CoolPolitika.hu

Mladics nem éri meg a tárgyalását

2011  //  Máj  //  31  //  MTI

Mladics nem éri meg a tárgyalásátÜgyvédje szerint a boszniai szerbek háborús bűncselekményekkel vádolt egykori tábornoka, a múlt héten elfogott Ratko Mladics állapota olyan súlyos, hogy nem éri meg tárgyalásának megkezdését a hágai törvényszéken - írja az AP hírügynökség.

Milos Saljics, a volt tábornok ügyvédje hétfőn több orvossal is megvizsgáltatta a 69 éves Mladicsot. A múlt héten 16 évnyi bujkálás után elfogott Mladics, akinek a vád szerint szerepe volt a több ezer muszlim halálát okozó szrebrenicai vérengzésben, állítólag kétszer is szélütést szenvedett - írja a hírügynökség. A szerb háborús bűncselekményekkel foglalkozó ügyész, Bruno Vekarics szerint Mladics csak az időt akarja húzni, de semmi sem gátolhatja meg a hágai törvényszéknek való kiadatását.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés