CoolPolitika.hu

Milliós viharkárok

2012  //  Júl  //  06  //  MTI

Milliós viharkárokSok millió koronás anyagi károkat és közlekedési problémákat okoztak azok a szélviharok, amelyek péntekre virradóra söpörtek végig Észak- és Közép-Csehországon.

Néhány helyen óránként több mint 50 milliméternyi csapadék hullott, amit a helyi patakok vagy csatornák nem tudtak gyorsan elvezetni. A közszolgálati rádió jelentése szerint Észak-Csehországban több száz háztartás maradt villanyáram nélkül, mert a vihar megrongálta a magasfeszültségű vezetékeket. A szél sebessége helyenként elérte a 90-100 kilométert óránként; a vihar háztetőket sodort el, fákat, villanyoszlopokat döntött ki, amelyek számos helyen eltorlaszolták a közutakat, így reggel több helyen is fennakadások voltak a közlekedésben. A viharos szél a régióban több mint egy tucat személyautót sodort az árokba az éj folyamán utasaival együtt, amelyeket a tűzoltóknak kellett kimenteniük szorult helyzetükből.

 

Litomerice mellett megszakadt a forgalom a Németország felé vezető R10-es gyorsforgalmi úton, mert a lezúduló esővíz három helyen is teljes egészében elöntötte a sztrádát. Az Óriás-hegységben (Krkonose) egy gyermektábort is ki kellett üríteni az éjjel, mert a völgybe lezúduló víz elöntötte a sátrakat, és veszélyes helyzet alakult ki. Ezen a vidéken legalább öt helyi vasútvonalon áll a forgalom, mert meg kell tisztítani a síneket a lehullott faágaktól, illetve szikláktól, kövektől - közölte a Novinky hírportál. A kelet-csehországi Hradec Královéban két személy megsérült, amikor rájuk esett egy nagyobb letört faág. A biztosítók szerint sok a megrongált személygépkocsi is. A vihar miatt csütörtökön este megszakadt a város közelében zajló Rock For People zenei fesztivál programja is. A kora reggeli hírek szerint legalább 100-150 ház pincéje megtelt vízzel, s a tűzoltók beavatkozására van szükség.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés