CoolPolitika.hu

Milliomos lehet, ha elválik

2010  //  Jan  //  22  //  MTI

Milliomos lehet, ha elválik
Milliókat hagyott unokájára egy izraeli asszony, az örökös azonban csak akkor kaphatja meg jussát, ha nagyanyja akaratának eleget téve elválik - számolt be a Jediót Ahronót című lap csütörtökön.

Az újság értesülései szerint a pár hónapja elhunyt nagymama ki nem állhatta unokája feleségét, akivel a férfi tíz éve él házasságban. Az idős asszony pár éve állítólag teljesen meg is szakította a kapcsolatot unokájával. A végrendelet felolvasásakor ismertté váltak az örökséget övező kitételek, amelyek szerint a férfi csak akkor kaphatja meg a busás összeget, ha elválik feleségétől, vagy ha a nej távozik az élők sorából.

 

Egy másik klauzula alapján ugyanakkor ezek a feltételek érvényüket vesztik, ha az unoka anyagi helyzete súlyosan megroppan, vagy ha nyugdíjba kényszerül. Az elhunyt másik fiúunokája testvérével szemben azonnal hozzájuthat az örökség rá eső részéhez. A nem kedvelt feleséggel bíró férfi ügyvédje közölte, hogy a feltételeket erkölcstelennek tartva bírósághoz fordulnak.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés