CoolPolitika.hu

Milliókat tékozolt el az előző ukrán kormány

2010  //  Okt  //  16  //  MTI

Milliókat tékozolt el az előző ukrán kormányHűtlenül kezelt több százmillió dollárt a Julija Timosenko által vezetett korábbi ukrán kormány - állapították meg könyvvizsgálatuk nyomán amerikai magándetektív-irodák.

Hrihorij Nemiria, a volt miniszterelnök főtanácsadója ugyanakkor elutasította a jelentés megállapításait, a dokumentumot pedig politikailag motiváltnak, szakmailag hiányosnak minősítette. Hozzátette, hogy az előző kormányzat nem követett el törvénytelenséget. A februári elnökválasztáson a Julia Timosenkót legyőző Viktor Janukovics vezette új kormányzat három ügynökséget kért fel a vizsgálat lefolytatására. Az amerikai irodák csütörtökön hozták nyilvánosságra jelentésüket. Ebben azt írták, hogy az előző kabinet csalást követett el, a klasszikus nemzetközi pénzmosási technikához folyamodva cukrot, védőoltást és drága külföldi autókat vásárolt, illetve szén-dioxid kvótát adott el más országoknak.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés