CoolPolitika.hu

Mexikói csapaterősítés a határvidéken

2010  //  Nov  //  26  //  MTI

Mexikói csapaterősítés a határvidékenA mexikói központi kormányzat jelentős, több ezer fős csapaterősítést küld az ország Texas amerikai szövetségi állammal határos térségébe az ott tevékenykedő drogkartellek elleni harc fokozására - közölte szerdán Francisco Blake belügyminiszter.

A rendőrökből és katonákból álló alakulatok Nuevo León és Tamaulipas államokba indulnak hamarosan, ahol a Golfo és Los Zetas bűnszövetkezetek között véres háború zajlik a drogpiacok megszerzéséért. A Zetas csoportot a hatóságok azzal vádolják, hogy emberei Tamaulipasban augusztus végén 72 illegális bevándorlót öltek meg, és gyanítják, hogy a bűnözők rendőröket gyilkoltak meg és kioltották egy polgármester életét is, valamint számos autóbombás merényletet hajtottak végre.

 

Azóta, hogy a jelenlegi mexikói elnök, Felipe Calderón 2006 decemberében elfoglalta hivatalát, 28 ezer ember halt meg a kartellek egymás közti leszámolásaiban, illetve a bűnbandák és a biztonsági erők közötti összecsapásokban.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés