CoolPolitika.hu

Meteorológiai szolgálat a divatpiacon

2011  //  Dec  //  20  //  MTI

Meteorológiai szolgálat a divatpiaconA brit meteorológiai szolgálat (Met Office) nemzetközi meteorológiai szimbólumokkal ellátott saját divatmárkát dobott piacra, a 20 fontért kapható pólók biopamutból és környezetbarát technológiával készülnek.

A Met Office divatszériája egyesíti a britek időjárás iránti megszállottságát és a kormány gazdásági megfontolásait - írta internetes kiadásában a The Daily Telegraph. Egy ökoruházati céggel együttműköve fejlesztette ki a szolgálat az időjárási szimbólumokkal ellátott pólókat. A minták között szerepel a viharos időjárásra utaló villámmal ellátott felhő, vagy épp egy másik "divatos" megjelenítés, az esős időjárást szimbolizáló felhőforma, amelyből kutya és cica formájú esőcseppek potyognak (a "rain cats and dogs" angol szólásra utalva, mely magyarul nagyjából annyit tesz, "esik, mintha dézsából öntenék"). Hogy az angol humor se maradjon ki, egy másik terven egy fagylaltgombócokat formáló felhő látható egy tölcsér alakú villámban, ezzel is szimbolizálva az angol nyarat jellemző időjárást. A pamutpólókat a Húsvét-szigeteken élő rapa nui polinéz őslakosok készítik egy szélerő segítségével működő műhelyben. Az együttműködés kapcsán a márka fő üzenete az, hogy az ökodivat "menő" és hozzáférhető.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés