CoolPolitika.hu

Merkelről neveztek el orchideát

2011  //  Jún  //  05  //  MTI

Merkelről neveztek el orchideátNem mindennapi nemzetközi kitüntetésben részesült Angela Merkel: Szingapúrban orchideafajt neveztek el a német kancellárról.

Az ünnepélyes ceremóniát Merkel szingapúri látogatása alkalmából, csütörtökön tartották a botanikus kert orchideakertjében, ahol bemutatták a Dendrobium Angela Merkel elnevezésű virágot. A szakértők szerint ez az orchidea alacsony vízigényű, léggyökerei segítségével a levegőből veszi fel a tápanyagokat; a növény könnyen kezelhető, és kevés törődést igényel. A német kancellár ezekben a napokban több kitüntetésben is részesült, illetve részesül. Indiában a nemzetek közötti megértés előmozdításáért kapta meg az első indiai miniszterelnökről elnevezett Nehru-díjat, a következő héten pedig Barack Obama elnöktől veheti át a Szabadság Érdemérmet, amely az Egyesült Államok legmagasabb polgári kitüntetése.
(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés