CoolPolitika.hu

Menekülttábor Brüsszel szívében

2009  //  Nov  //  19  //  MTI

Menekülttábor Brüsszel szívébenMenekülttábort hozott létre Európa fővárosában öt nemzetközi és helyi humanitárius szervezet, köztük a Caritas és az Orvosok Határok Nélkül.

Az északi pályaudvar közelében, modern hivatali épületek között fekvő Gaucheret parkban szerdán összesen 12 lakósátrat és három, szolgáltatásokat nyújtó sátrat állítottak fel. Utóbbiakban egészségügyi, jogi és szociális támogatást nyújtanak a külföldi menekülteknek. A jótékonysági szervezetek a legrászorultabbak gondozását szeretnék megkönnyíteni ezen a szokatlan módon - derül ki a De Standaard című belga napilap internetes oldalán olvasható jelentésből. A sátras megoldást ideiglenesnek tekintik, és azt kérik az illetékes szervektől, hogy segítsenek a rászorulók tartósabb elhelyezésében. Belgiumban a közelmúltban nehezebbé vált a menhelyhez jutás a menedékkérők számára - emlékeztetett az akció egyik szervezője.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés