CoolPolitika.hu

Menedéket kért Londonban a bukott elnök fia

2010  //  Jún  //  20  //  MTI

Menedéket kért Londonban a bukott elnök fiaMenedéket kért Nagy-Britanniában a megbuktatott Kurmanbek Bakijev kirgiz elnök Makszim nevű fia - hozták nyilvánosságra pénteken az ügyvédjei.

Makszim Bakijev június 13-án lépett az Egyesült Királyság területére, és azonnal menedékjogot kért. Az ideiglenes tartózkodási engedélyt megkapta, amíg ki nem vizsgálják a kérelmét a normális eljárás szabályoknak megfelelően - közölte a Carter-Ruck ügyvédi iroda a sajtóval. A kirgiz ideiglenes kormány miniszterelnök-helyettese hétfőn azt állította, hogy Makszim Bakijevet Angliában őrizetbe vették az Interpol körözése alapján. Az ügyvédek erre nem tértek ki a tájékoztatásukban.

 

A brit külügyminisztérium csütörtökön jelezte, hogy fontolóra veszi Makszim Bakijev kiadását az ideiglenes kirgiz kormánynak, noha a két ország között nincs kiadatási egyezmény. -Bizonyos körülmények között megvizsgálnánk egy ilyen kérést... ennek megvannak a kritériumai - mondta egy szóvivő. A 32 éves Makszim Bakijev az apja rendszerét megdöntő áprilisi felkelés miatt menekült el Kirgizisztánból. Az új hatóságok azzal vádolják, hogy részt vett a több mint egy hete zajló zavargások szervezésében, amelyek hivatalosan 191, Roza Otunbajeva ideiglenes állam- és kormányfő szerint viszont tízszer ennyi halálos áldozatot követeltek.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés