CoolPolitika.hu

Mélyponton a lej

2012  //  Máj  //  03  //  MTI

Mélyponton a lejÚjabb történelmi mélypontra került a lej az euróhoz képest, miután a román nemzeti bank 4,4168 lejben állapította meg egy euró árát.

A lej 0,96 száza1ékot veszített értékéből az euróhoz képest péntekhez viszonyítva. A lej zuhanása a szerdai nap második felében ért véget, miután közbelépett a román központi bank. A bankközi piacon szerdán délután 4,42 lej körül stabilizálódott a román fizetőeszköz. Mugur Isarescu, a román központi bank kormányzója szerint a lej ingadozását a román belpolitikai változások okozták, hiszen pénteken megbukott a kormány, az új kabinetet pedig várhatóan csak hétfőn iktatják be hivatalába.

 

Pénzügyi elemzők szerint kedvező lehet a beruházók számára az a hír, hogy a pénzügyminiszteri tisztség várományosa egy bankszakember. Florin Georgescu a román központi bank kormányzó-helyettesi tisztségét tölti be, Victor Ponta román miniszterelnök-jelölt pedig őt javasolja a miniszterelnök-helyettesi és pénzügyminiszteri tisztségbe.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés