CoolPolitika.hu

Mélyponton a cseh kormány támogatottsága

2011  //  Máj  //  14  //  MTI

Mélyponton a cseh kormány támogatottságaMélyponton az alig tíz hónapja hivatalban lévő hárompárti jobbközép cseh kormány támogatottsága.

Egy országos felmérés pénteken nyilvánosságra hozott eredménye szerint a Petr Necas vezette kabinet hatalmon maradását csak a megkérdezettek nyolc százaléka támogatja. A válaszadók több mint kétharmada úgy véli, hogy a kormány korrupt és nem támogatja a korrupció elleni harcot, holott az a kormányprogram egyik központi eleme - derült ki a prágai SC&C ügynökség felméréséből. A megkérdezettek több mint fele elutasítja a kormányzati reformterveket. Radek John, a korrupcióellenes harcot koordináló miniszterelnök-helyettes csütörtökön bejelentett lemondását a többség támogatja. Az emberek 66 százaléka szerint John, aki a legkisebb koalíciós párt, a Közügyek elnöke, úgy a korábbi belügyminiszteri, mint a későbbi miniszterelnök-helyettesi tisztségében is megbukott.

 

A megkérdezettek legnagyobb csoportja - 32 százalék - előre hozott parlamenti választással oldaná meg a belpolitikai helyzetet. Kétpárti - Polgári Demokratikus Párt, TOP 09 - kormányt 18 százalék, míg egy, az ellenzéki Cseh Szociáldemokrata Párt által vezetett kabinetet 16 százalék kíván. A kormány miniszterei egyre népszerűtlenebbek. Az emberek legnagyobb csoportja - 64 százalék - Miroslav Kalousek pénzügyminiszter távozását szeretné, míg Alexandr Vondra védelmi miniszterét 62 százalék. Petr Necas miniszterelnök távozását pedig 48 százalék.

(MTI)    

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés